YouTube Ads

Saya nak share tentang kepentingan YouTube Ads dalam bisnes anda. Saya nak anda tengok YouTube Ads seperti minyak kereta.

Tanpa minyak kereta, sehebat mana
kereta anda dengan kuasa kuda tinggi,
kereta anda tetap akan tersadai di bawah
terikan matahari sampai berkarat.
Akhir sekali masuk kedai besi buruk.

Bisnes anda perlu mula jalan ke hadapan walaupun 10km sejam… dan bagi saya YouTube Ads adalah cara paling simple dan efektif untuk “MELANCARKAN” perjalanan bisnes anda.

Tapi macam kereta ada gear 1, gear 2, gear 3 sampai gear 5 dan 6… sama juga dalam bisnes. Tak mungkin kereta anda terus sampai gear 5… mesti ada momentum dulu.
Dan kadar kelajuan dan tempo itu anda sendiri boleh tentukan.

Bila anda run YouTube Ads, anda sebenarnya baru masuk gear 1. Bila traffic mengalir dalam bisnes anda baru banyak perkara luar biasa akan berlaku pada bisnes anda.

Tujuan Utama anda run YouTube Ads tu adalah untuk dapatkan prospek yang TARGETED.

Itu sahaja! Yup, tiada objektif lain. Anda perlukan Prospek yang targeted dalam bisnes anda.

Tak kira bisnes apa pun.

Jika TIADA? Jangka hayat bisnes anda
tak panjang.

Nak ke bulan pertama RM15K,
Bulan depannya RM5K atau RM3K jer?

Of coz taknak kan?

Sebab itulah.. Database is King! Full stop.

Jumpa lagi.

 

RAHMAT

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *