Borrow Power

Hai.. Dah lama saya tak menulis di blog ni. Saya banyak menulis di group saya je sampai terlupa nak menulis di sini. Ok lah. Hari ni saya nak share mengenai satu teknik ni yang saya sendiri guna dan boleh la buat tambah-tambah income. Teknik apa tu? Teknik ini bukannya teknik baru. Ia satu teknik yang

Rahsia Squeeze Page

Hai. Semalam saya ada cerita apa pentingnya Minisite ni.. Hari ni saya nak cerita sikit apa fungsi Squeeze Page. SQUEEZE PAGE Squeeze Page atau Landing page adalah gerbang pintu masuk trafik yang telah kita sasarkan. Jika kita bisnes tudung, kita bawa masuk prospek yang minat tudung. Jika kita bisnes kambing, kita bawak masuk bakal pembeli kambing kita. Jika

Minisite & Squeeze Page

Hai. Whats up? Saya direct to the point. Apa kepentingan Minisite & Squeeze Page? Baiklah. Kita tengok kepentingan Minisite dulu. MINISITE Ia bermula di negara luar seperti US, Kanada, Jerman, Britain sejak lebih 20 – 25 tahun dahulu. Namun ia mula popular di negara kita lebih kurang 10 tahun lepas. Dah lama sebenarnya. Tapi masih

Rahsia Minisite

Salam hormat. Hai. Apa khabar? Pernah tak ada masalah customer atau prospek selalu minta diskaun? Sepuluh orang prospek, sepuluh-sepuluh mintak diskaun. Betul tak? Biasanya, yang mintak diskaun ni, yang close sale melalui wasap atau fb messenger. Tapi yang geramnya bukan semua beli pun.  So, macam mana kita nak buat? Apa penyelesaian? Sudah pasti ada penyelesaiannya..

Bisnes Funnel?

Apa khabar? Hari ni saya nak cerita mengenai Bisnes Funnel. Ok, adakah anda tahu apakah bisnes funnel anda? Anda jual produk apa? Fizikal? atau Digital? Tidak kira produk apa yang anda jual, bisnes funnel adalah WAJIB untuk anda. Tak kira bisnes apa pun. Yup! Setiap bisnes atau produk, Bisnes Funnelnya berbeza-beza. Yang pasti semua bisnes

Apa Dia MRR?

Apa Dia MRR? Kali ini saya nak terangkan apa dia produk MRR? MRR bermaksud Master Resale Right. Lesen MRR bererti anda boleh Jual Produk tersebut beserta dengan Lesen sekali. Contohnya jika anda dapatkan produk MRR. Anda boleh jual produk tersebut dengan lesen jualan semula. Pembeli produk anda boleh jual semula produk itu. Ok bezanya seperti

Mula Dengan Produk RR

Mula Dengan Produk RR Saya nak cerita mengenai bagaimana mula-mula saya buat duit di internet. First income saya secara atas talian. Kisah ini beberapa tahun lepas. Saya belajar mengenai ebook dan saya faham beberapa jenis ebook yang boleh saya jual.. So, saya beli 1 ebook yang dijual oleh seorang Otai IM. Ebook itu ditwarkan dengan

Apa Dia Pengiklanan?

Pengiklanan adalah slogan. Pengiklanan juga boleh di ibaratkan seperti menari dan menyanyi di televisyen. Selain itu, ia juga boleh di ibaratkan seperti memberitahu sesuatu kepada masyarakat mengenai produk anda. Jika anda berfikir seperti di atas, anda salah. Pengiklanan bermaksud menjual. Apabila anda melakukan pengiklanan, anda sedang menjual. Ketika anda beriklan di televisyen, anda sedang menjual

YouTube Ads

Saya nak share tentang kepentingan YouTube Ads dalam bisnes anda. Saya nak anda tengok YouTube Ads seperti minyak kereta. Tanpa minyak kereta, sehebat mana kereta anda dengan kuasa kuda tinggi, kereta anda tetap akan tersadai di bawah terikan matahari sampai berkarat. Akhir sekali masuk kedai besi buruk. Bisnes anda perlu mula jalan ke hadapan walaupun

Trafik

Kebanyakan pemilik bisnes beranggapan perniagaan internet ialah membina laman web kemudian menunggu trafik datang dengan sendiri, malangnya ia tidaklah semudah itu. Untuk memastikan laman web anda berfungsi dengan baik, ia perlulah mempunyai rancangan pemasaran yang komprehensif. Itu tidaklah bermakna anda perlu mengeluarkan belanja ribuan ringgit untuk agensi pengiklanan! Anda boleh melakukan semuanya dengan sendiri. Kali